Er du en af de mange, der drømmer om at starte din egen hjemmeside op? Det kan være, at du gerne vil forsøge dig ud i det selvstøndige liv, hvorfor du har en webshop, der skal åbnes op, eller det kan være, at du gerne vil dele ud af dine erfaringer, hvorfor det nærmere er en blog, du skal i gang med. Uanset hvad, så er det noget, der giver en høj graf af frihed i hverdagen samtidig med, at det også giver mulighed for at være langt mere spontan, når man ikke længere er bundet op på chefer, forudbestemte arbejdsmetoder og allerede planlagte arbejdstider.

Find den rette hosting af hjemmesider

Er det noget, du gerne vil nyde godt af? Så er det bare med at komme i gang med din hjemmeside. Når det kommer til det online univers, så er der nemlig rigtig mange gode muligheder for at få succes, og derfor ses der i dag også en opblomstring af de mange hjemmesider, der kommer til. Med det sagt er det vigtigt, at du har fokus på at lave en god, brugervenlig og pæn hjemmeside, således den stemmer overnes med dine krav, ønsker og behov, men også så den lever op til dine eventuelle kunders forventninger. Det kræver, at du finder en god platform, der kan hjælpe dig med hosting af hjemmesider til en god pris.

Vælg det rette CMS system

Derfor skal du starte med at finde ud af, hvor du vil hoste din hjemmeside. Her kan der for eksempel være tale om et webhotel, som sørger for at give dig det domæne, som din hjemmeside skal ligge på. Man kan sige, at et webhotel således er lidt som et almindeligt hotel. Men mens et almindeligt hotel hoster mennesker, så hoster et webhotel hjemmesider.

Når du har fundet et domæne, skal du beslutte dig for et CMS system. Her er der tale om den tekniske platform, hvor du bygger din hjemmeside på – og her er der mange at vælge mellem.

Design din hjemmeside så den er brugervenlig

Når du har styr på domæne og CMS, skal du i gang med at designe din hjemmeside. Og det er et stort arbejde, idet du rent visuelt skal sørge for en pæn brugerflade, men det er også vigtigt, at der er styr på, at dine potentielle kunder mødes af en brugervenlig flade, hvorfor du også bør have styr på de nyeste funktioner og features.

Er du ikke en mester til at kode, kan det eventuelt være en fordel at søge hjælp og rådgivning hos en ekstern konsulent for eksempel hos et webbureau.

Husk at gøre opmærksom på dig selv

Sidst men ikke mindst skal du have gjort opmærksom på din egen hjemmeside, og derfor skal du have ørenlyd i det online marked. Du bør derfor kende til nogle af de vigtigste discipliner inden for online markedsføring såsom SEO, SoMe, e-mail, Ads, Content og affiliate – og det kan også virke som en stor mundfuld, hvorfor det selvfølgelig også er nogle opgaver, du kan outsource til eksterne konsulenter.