Går I og drømmer om, at få et kæledyr hjemme hos jer? Men har I ikke helt tiden til at få luftet en hund? Eller pladsen til den måske? Så er der heldigvis masser af andre dyr man kan have som kæledyr, men som ikke kræver at man lufter dem. Er det primært kæledyr I kan have inde i huset, I er på udkig efter? Så er marsvin et rigtig godt bud, på et kæledyr til jer. læs her hvorfor.

De kræver ikke ret meget

Et marsvin kræver ikke ret meget af dig. Du skal sørge for, at de har et rent bur og ikke går rundt i deres egen afføring. Derfor skal der selvfølgelig muges i ud i buret og skiftes bund mindst en gang om ugen. Det er dog ikke et arbejde, der tager ret lang tid. Derudover kræver marsvin friskt vand og mad hver dag. De spiser gerne grøntsager og dine salatrester og skal derudover bruge noget marsvinefoder. Hvis du har lyst, så kan du også prøve at købe noget af det marsvin ”slik” der er lavet. Specielt hvis du har børn, synes de måske det kan være sjovt at give marsvinene det.

Aktive dyr

Selvom at marsvin ikke kræver en gåtur ligesom en hund, så er marsvin faktisk ret aktive dyr. De har derfor behov for andre muligheder for at stille dette behov. Købet af marsvinelegetøj, vil kunne afhjælpe det behov. Med købet af marsvinelegetøj giver du dit marsvin mulighed for at være lige så aktivt som de har lyst til, uden at du behøver at bruge tid på det. Derfor er købet af marsvinelegetøj en rigtig god ide, hvis du vil have et marsvin og ikke ønsker selv at skulle aktivere det. Et marsvin kan blive trist og få det skidt, hvis det ikke har mulighed for at være aktivt, som det er skabt til. Det behøver de heldigvis slet ikke bekymre dig om med købet af marsvinelegetøj.

Sociale dyr

Marsvin er også meget sociale dyr. De vil derfor elske, hvis du har lyst til at kæle og nusse med dem hver dag. Det kan også være at du er på udkig efter et kæledyr, fordi dine børn ønsker sig et kæledyr. I det tilfælde vil det også være rart, med et kæledyr der har lyst til at være sammen med jer. Marsvinet kræver derfor ikke ret meget andet, end friskt vand og mad, marsvinelegetøj og at blive nusset med. Det er ret optimalt for en familie, der ønsker sig et kæledyr, men som ikke har så meget tid til det. Dit nye marsvin vil sagtens kunne være alene hjemme hele dagen imens du er på arbejde og dine børn er i skole. Det vil du ikke skulle have dårlig samvittighed over. Du behøver slet ikke skulle bruge tid på marsvinet om morgenen, inden i skal ud af døren. Hvis i blot tager det ud af buret en halv til en hel time for nus og hygge om eftermiddagen eller aftenen og ellers stiller de andre ting til rådighed. Så vil du have et glad og lykkeligt lille marsvin.