I sin kerne handler teamwork om kommunikation. Hvis dine teammedlemmer ikke kan kommunikere effektivt med hinanden, bliver det meget svært for dem at arbejde effektivt sammen. Heldigvis findes der en række teambuilding øvelser, der kan hjælpe teams med at lære og udvikle de kommunikationsfærdigheder, de har brug for for at få succes.

Her er et par øvelser, som dit team kan prøve:

1. “Ja, og” – Denne leg handler om at bygge videre på hinandens idéer. For at spille skal du få dine teammedlemmer til at danne par og finde på en scene eller situation. Når de har fundet ud af noget, skiftes de til at sige ting som “ja, og så skete X” Idéen er at holde scenen i gang så længe som muligt uden at blive forvirret. Denne øvelse vil ikke blot få dine teammedlemmer til at tænke hurtigt, men den vil også tilskynde dem til at bygge videre på hinandens idéer i stedet for at lukke dem ned.

2. Den menneskelige knude – Dette er en god øvelse for hold, der skal lære at arbejde sammen om at løse problemer. For at spille skal du få dine teammedlemmer til at stå i en cirkel og tage fat i hånden på en person over for dem. Bed derefter alle om at tage fat i hånden på en anden person i cirklen (sørg for, at du ikke tager fat i hånden på personen ved siden af dig). Målet er, at alle skal løsne sig uden at slippe nogens hænder. Denne øvelse vil tvinge dine teammedlemmer til at kommunikere og samarbejde for at løse problemet.

3. To sandheder og en løgn – Dette er en enkel, men effektiv øvelse, der hjælper teammedlemmerne til at lære hinanden bedre at kende. For at spille skal hvert teammedlem skrive tre udsagn om sig selv ned, hvoraf to er sande, og et er en løgn. Lad derefter alle dele deres udsagn med gruppen og lad folk gætte, hvilket udsagn der er en løgn. Dette vil ikke kun hjælpe folk med at lære nogle interessante fakta om deres holdkammerater, men det vil også give dem øvelse i at opdage bedrag (hvilket kan være praktisk, når de skal forsøge at identificere, hvilke interessenter der er sandfærdige).

Dette er blot nogle få øvelser, der kan hjælpe dit team med at udvikle de kommunikationsfærdigheder, de har brug for for at få succes. Hvis dit team har problemer med at kommunikere effektivt, kan du prøve en af disse øvelser. Der er gode chancer for, at du vil se en forbedring på ingen tid!