Hvis du har tænkt dig at låne penge i banken til f.eks. en ny bil, et hus eller som er forbrugslån, skal du oftest til møde i banken. Til dette møde vurderer banken dine muligheder for at få lånet, og de giver samtidig et tilbud på lånet til dig. Tilbuddet handler om, hvilke renter og afdrag du skal betale. Det er altid godt at være forberedt, inden du tager til møde i banken. Her i artiklen kan du læse lidt om, hvordan og hvorfor du skal være forberedt.

Få et overblik over dit ønskede lån

Inden du skal ind og søge lån i banken, skal du have et overblik over din økonomi. F.eks. hvor hurtigt regner du med at kunne betale lånet tilbage, hvad skal du bruge pengene til, og hvad kan du stille som sikkerhed for lånet. Når man låner penge i banken, skal man nemlig stille en sikkerhed for lånet. Denne sikkerhed kan bestå af din ejendom eller af andre værdigenstande. Det er også vigtigt, hvad du bruger dine penge til, når du låner i banken. Banken kan nemlig bedst lide, når du bruger dem på en større investering som hus eller bil. Så hvis du leder efter et forbrugslån, kan det nogle gange betale sig at låne andre steder end i banken.

Sammenlign med andre lån inden dit møde i banken

Inden du skal til møde i banken, skal du også sørge for at se på andre lignende lån. Ved at sammenligne med lån fra andre banken samt fra online udbydere af lån, kan du gå ind til dit møde og føle dig forberedt. Du kan også samtidig nemmere vurdere, om du får et godt eller dårligt tilbud af banken. Det er dog oftest en del billigere at låne penge i banken, end ved online udbydere. Dette gælder især, hvis du ikke kan betale pengene hurtigt tilbage. Online udbydere af kviklån og forbrugslån kan nemlig have meget store renter og skjulte gebyrer, så det kan ende dyrt for dig, hvis du ikke kan betale pengene tilbage inden for den aftale periode. Du kan også betale sig at se på de tilbud, andre banker kan give med lignende lån, så du også kan sammenligne med disse.

Hvorfor er det godt at forberede sig?

Det kan altid betale sig at komme forberedt til et møde i banken. Både når det omhandler lån, og når det omhandler andre emner. Når det omhandler lån, er det godt at vide, hvilke andre muligheder du har. Dette giver dig bl.a. andet muligheden for at vurdere, hvorvidt du får et godt tilbud. Samtidig kan det give dig en selvsikkerhed når du har andre muligheder. De andre muligheder gør nemlig, at du ikke er tvunget til at tage det lån, som din bank tilbyder dig. Hvis du har en plan b, kan du bedre forhandle omkring lånet med banken, da du ikke skal tage alt, hvad de tilbyder. Det kan derfor altid betale sig at møde forberedt op til dit møde i banken omkring lån.