Fædre er fantastiske, og derfor fortjener de at blive fejret mindst én gang om året. Det er grunden til, at fars dag findes. Hvert år på Danmarks grundlovsdag, d. 5. juni, hylder vi alle de fantastiske fædre. På denne dag bør du give farsdagsgaver til din far og/eller til dine børns far, hvis de er små. Der er mange gaver, der egner sig rigtig godt til formålet, og herunder får du inspiration til at finde gode farsdagsgaver.

Giv ham en oplevelse for livet

Det er meget normalt at være i tvivl om, hvad man skal give sin far til fars dag. Det kan være virkelig svært at finde på gaver til fædre, da de sjældent decideret mangler noget. Derfor er oplevelsesgaver et godt valg til farsdagsgave. En oplevelsesgave kan være mange ting, så der findes helt sikkert også en oplevelse, der vil falde i god jord hos din far.

Hvis din far f.eks. er en mand, der sætter pris på gode smagsoplevelser, kan du give ham en kulinarisk oplevelsesgave. Det kan enten være et restaurantbesøg eller måske et madlavningskursus, hvor han selv skal lave maden. Det kunne også være et gavekort til øl- eller vinsmagning eller en rundvisning på et af landets whiskydestillerier.

Er han derimod typen, der holder af et godt adrenalinsus, kunne et gavekort til faldskærmsudspring også være en idé. Eller måske skal han ud at mærke hestekræfterne i en sportsbil?

Klassiske gaver til fars dag

Måske er din far dog slet ikke så eventyrlysten, og så er de klassiske farsdagsgaver måske mere sagen. Hvis det skal være sådan HELT klassisk, så kan du give ham en gave med teksten ”verdens bedste far”. Det plejer de fleste fædre at sætte pris på, så det går du altså ikke helt galt i byen med.

Her er der rigtig mange muligheder, og det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Du kan f.eks. købe et kaffekrus med tekst på – og mange steder kan du endda selv designe det med billeder og tekst. Det kan også være magneter til køleskabet, eller måske et forklæde. Uanset hvad vil han helt sikkert sætte pris på tanken.

Køb en gave, der smager

Hvis du vil være helt sikker på at købe en farsdagsgave, der falder i god jord, kan du købe en gavekurv med lækkerier. Der findes et væld af gavekurve, så det vil også være én, der falder i din fars smag. Hvis din far sætter pris på en god øl, kan du give ham en gaveæske med forskellige specialøl. Hvis han mere har en sød tand, går du helt sikkert ikke galt i byen med en gavekurv med forskellige chokolader. Du kan også købe en gavekurv med forskellige lokale specialiteter fra små producenter i dit eller hans lokalområde. På denne måde støtter du også de mindre, lokale erhvervsdrivende, og det må man jo nærmest kalde en win-win.