Med sine mange fordele er kork et undervurderet materiale til brug i indretning. Kork er mere end proppen i vinflasken og de klassiske bordskånere til at skærme overflader fra varme pander og gryder. Det tidsløse udseende, de mange muligheder for anvendelse og fordelene ved materialet gør det til en smuk og funktionel del af ethvert hjem.
Er du faldet for kork og ønsker du at finde ud af, hvordan du kan bruge korkplader, så kan du være sikker på, at der også er en måde at bruge det på, der giver mening i forhold til dit hjem.

Fordele ved kork

Kork er et naturmateriale, der stammer fra korkegens bark. En af korkens helt særlige fordele er, at det er særdeles bæredygtigt. Træet, som barken høstes fra, reproducerer barken, således at den igen året efter kan høstes. Det gør det til en lettilgængelig og næsten uudtømmelig ressource.
To andre nævneværdige fordel ved kork er, at for det første, at det er brandhæmmende og holder på varmen. Den anden fordel ved korkplader er, at det bidrager til god akustik og virker støjdæmpende.

Korkplader til organisering som opslagstavle

En af de ting som kork ofte bruges til i hjemmet, udover vinpropper og bordskånere, er opslagstavler – og dette med god grund. For med de nævnte fordele som korkplader har, så kan de, udover at fungere til at hænge ting på, også være gavnlige for blandt andet akustikken i rummet.

Desuden så er korkpladens naturlige udseende dekorativt i indretningen og kombineret med forskellige ophæng på en opslagstavle, kan den fungere til organisering.

Det kunne for eksempel være på et kontor eller en stor hvid væg et andet sted i hjemmet. På opslagstavlen kan der så hænges vigtige beskeder eller ophænges en kurv eller hylde, hvor der er placeres skriveredskaber eller nøgler.

Få bedre lyd med korkplader

Det giver dig muligheden for, på en dekorativ og funktionel måde, at optimere akustikken i rummet. Korks lyddæmpende og lydisolerende egenskab gør den særligt velegnet til store rum, hvor dårlig akustik ellers kan blive en generende faktor.

Korkplader kan derfor give dig bedre lyd i dit hjem. Det gælder i alle rum, fordi det grundet korkens naturlige udseende og forskellige muligheder for anvendelse er muligt at tilpasse til forskellige rum, indretning og stil.

Dekorer dine hvide vægge med korkplader

Det giver dig derfor både mange muligheder, men også fordele, at bruge kork i dit hjem. Korkplader findes i alt fra rustikke store plader, til finere plader med 3d mønster. Pladerne kan også findes i forskellige nuancer og naturligvis også forskellige størrelser.

Det giver mange muligheder for forskellige udtryk i et hjem. Disse, i forvejen mange muligheder, kan yderligere blive til flere, hvis kombinationsmuligheder som rammer eller ophængning af alt fra hylder og kurve til lysestager på korkpladen inkluderes.

Med de mange muligheder og fordele der er ved kork, er der helt sikker også en måde at bruge korkplader på, der ville give mening i dit hjem.