I dag findes der flere regnskabsprogrammer på markedet. Hvis du derfor er virksomhedsejer, kan du godt tillade dig at være kræsen og stille krav til dit program. Programmet skal naturligvis kunne hjælpe dig med at holde et sundt overblik over din virksomheds indbetalinger og udbetalinger. 

Men derudover er der også en lang række funktioner, som dit regnskabsprogram bør kunne varetage. På den måde bliver hverdagen i din virksomhed nemlig optimeret bedst muligt, så du og dine eventuelle medarbejdere kan bruge mere tid på virksomhedens kerneopgaver. 

Kilde: kErp.dk

lommeregner

Send hurtigt og nemt faktura ud

Når du har en virksomhed med betalende kunder, sender du helt sikkert ofte fakturaer ud. Derfor er det også en god idé at få den proces optimeret bedst muligt. Det kan nemlig frigive en hel del tid. Derfor bør dit regnskabsprogram indeholde en funktion, der gør det nemt at udsende fakturaer.

Faktisk bør du kun indtaste et par få oplysninger om kundens og det skyldte beløb. Derefter bør programmet selv kunne generere en hel faktura til dig. Programmet bør også gøre det let at sende den færdige faktura ud til kunden.

Få et overskueligt overblik over virksomhedens skyldnere

Du har nok allerede opdaget som virksomhedsejer, at kunder desværre ikke altid betaler til tiden. Det er selvfølgelig en ærgerlig situation, og du kan let komme til at spekulere på, om pengene overhovedet kommer. Derfor er det en god idé med et regnskabsprogram, der gør det nemt for dig at udsende rykkere til dine skyldnere. På den måde kan du bruge lidt mindre tid på at opkræve pengene af dine skyldnere.

regnskabsprogram til virksomhed

Hvis du anvender abonnementsfakturering i din virksomhed

Hvis abonnementsfakturering er en del, eller hele delen af, din virksomhed, er det naturligvis nødvendigt, at dit regnskabsprogram kan håndtere betaling i intervaldele. Du skal have mulighed at indstille programmet, så det automatisk udsender fakturaer til dine kunder. Det kan eksempelvis være, at de skal betale for dine varer eller ydelser hver måned. I så fald skal systemet kunne fakturere dine kunder månedligt. Gerne uden, at du skal gøre andet end at oprette kunderne én gang.

Hold styr på dit momsregnskab

Et godt regnskabsprogram skal også gerne lette din arbejdsbyrde i forhold til momsregnskab. Det er de færreste virksomhedsejere, der ligefrem glæder sig til momsregnskabet, så desto mere dit program kan assistere dig med momsregnskabet, desto bedre.

Hvis du også har internationale kunder, bør du også sikre dig, at programmet også kan hjælpe dig med din EU-salgsmoms.