Rigtig mange mennesker er af den overbevisning, at det er utroligt besværligt og tidskrævende at skifte bank, hvorfor mange dropper idéen igen. Dette kunne dog ikke være mindre sandt, og der er faktisk mange fordele ved at skifte bank. Du kan blandt andet spare mange penge, såfremt du blot gør dit forarbejde grundigt nok. Her i artiklen kan du læse meget mere om, hvordan du finder en god bank at skifte til, og hvordan du faktisk skifter. Det er nemlig slet ikke så svært igen, og det kan altså spare dig mange penge årligt.  

Der er mange penge at spare ved at skifte bank

Som du sikkert allerede ved, varierer prisen betydeligt fra bank til bank, og undersøgelser og tests viser, at der faktisk er flere tusinde kroner forskel på, om du vælger den dyreste bank frem for den billigste. Banken tjener penge ved, at du betaler gebyrer og renter til dem. Til gengæld håndterer de din økonomi ved blandt andet at håndtere dine betalingskort, din opsparing, dine mange lån og så videre. I nogle tilfælde hjælper banken endda også med dine forsikringer. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, hvilken bank der er billigst.

Kend til dine egne behov og krav

Når du skal lede efter bank, er det vigtigt, du kender til dine egne behov, da du på den måde kan vide, hvad din nye bank skal kunne leve op til. Herunder bør du blandt andet spørge dig selv, hvilke slags konti du anvender, om du har brug for hæveautomater eller vejledning tæt på dig, og om du har kassekredit eller lån. Du kan herefter begyndte at undersøge de forskellige banker, og i forbindelse med det bør du blandt andet fokusere på, om de lever op til dine krav i forhold til etik, services, vilkår og priser.

Banken foretager en vurdering af dig som kunde

Såfremt du ønsker at skifte bank, skal banken vurdere, hvorvidt de ønsker dig som kunde eller ej. Vurderer banken, at du ikke er en god forretning for dem, vil du få meget svært ved at skifte, og du vil derfor nok være nødsaget til at blive ved din nuværende bank. Banken foretager denne vurdering af dig som kunde ud fra forskellige faktorer såsom din opsparing, indtægter og udgifter, og udover det kigger de også på, hvor mange forsikringer, lån, investeringer og pensioner du har igennem din nuværende bank.

Sørg for at indhente flere tilbud og sammenlign dem med hinanden

Inden du skifter bank, kan det være en god idé at hente flere tilbud ind fra flere banker. På den måde kan du nemlig sammenligne de forskellige tilbud med hinanden, så du kan være sikker på, at du opnår de bedst mulige betingelser. Herefter kan du vælge at arrangere et møde med din nye bank, da det giver dig mulighed for at forhandle de endelige priser og vilkår på plads. Endelig skal det nævnes, at hvis du vælger at skifte bank, klarer din nye bank alt det besværlige flyttearbejde for dig, hvilket normalvist tager omkring 12 arbejdsdage. Du kan læse mere om, hvordan du skifter til Danske Bank her.