Selv om der altid har eksisteret lydbånd med bøger, er det først i de seneste 10 år, at vi har kunnet lytte til bøger på farten, når som helst og hvor som helst. Det var heller ikke før for nyligt, at der var så mange forskellige bøger tilgængelige på lyd med et enkelt klik på en knap.

Der findes i dag mange lydbogsplatforme, heriblandt Mofibo, Audible, BookBeat og mange flere, hvoraf mange af dem har deres egen app. Du kan se alle apps her.

Det er dog ligegyldigt, hvilken platform du bruger. Der lægges snarere vægt på at vælge en af dem på grund af de enorme fordele, som lydbøger har. Her er tre grunde til, at du bør komme i gang med lydbøger.

Mand venter på tog

1. Du kan læse uden den fysiske proces at læse

Nogle mennesker undgår at læse, fordi de ikke bryder sig om den fysiske proces med at samle en bog op. Efter en lang dag kan den lille tekst og den nødvendige koncentration være en udfordring, selv for folk, der elsker bøger.

Selvfølgelig går man glip af duften af en fysisk bog og følelsen af at holde noget håndgribeligt i hånden, men lydbøger giver en dejlig pause fra den fysiske læsning. I stedet er der nogen, der læser for dig. Det kræver en anden form for fokus, som ofte er lettere at finde.

Med lydbøger har du, når du gerne vil læse, men er for træt til processen, mulighed for at stikke hovedtelefoner i og få en lignende oplevelse.

2. Der er så meget pendlertid i løbet af dagen

Pendling er ikke ligefrem den mest fornøjelige oplevelse, man kunne tænke sig. Har du samlet set en times pendling per dag, vil du være i stand til at lytte til ca. to bøger om måneden (eller 24 på et år!) bare på vej til og fra arbejde, hvis man antager en gennemsnitlig boglængde.

I stedet for at føle, at du spilder værdifulde dele af din dag og uge på transport, kan lydbøger udfylde det døde rum med noget interessant og produktivt.

Kvinde sover i bussen

3. Du vil aldrig få et kedeligt øjeblik.

Ud over pendling er der mange andre kedelige øjeblikke i løbet af dagen. Det kan være ventetiden i lange køer, ventetiden på at din kaffedate dukker op eller endda vasketøjsopgaver.

Der er tidspunkter, hvor det er rart at lade tankerne vandre, men når du har energi til at lære, kan du udnytte disse kedelige øjeblikke til at høre lydbøger.

Muligheden for at sætte dine hovedtelefoner i og lytte til en bog i disse øjeblikke vil ikke kun give dig mere tid til at læse, men det vil også mindske din frustration. Der er ikke meget tabt ved at vente et ekstra kvarter, når den tid blev brugt på noget fornøjeligt.