Hvordan i alverden skal du finde den bolig, du virkelig bare drømmer om? Hvordan skal lige præcis du ende med at få den lækre bolig foran et hav andre mennesker, der også er mødt op for at kigge på den. Der er faktisk ikke noget entydigt svar på det, for det er svært. Det nemmeste og bedste, du kan gøre, er at skrive dig op på en andelsbolig venteliste. Så giver du dig selv muligheden for at finde den bedste bolig. Du har ikke bare ladet din boligjagt i hænderne på nogle andre, du har simpelthen aktivt valgt at finde din drømmebolig.

Ventetiden kan være meget langsommelig

Skriver du dig op til en andelsbolig venteliste, har du været klog og kan være lidt mere rolig omkring din boligjagt. Du skal dog vide, at processen herfra stadig kan være noget langsommelig. Det vil derfor være en rigtig god ide at finde mere end bare en bolig, som du skriver dig op til. Find en god sum boliger, som du kan vælge imellem. Det kommer ikke til at ske, at du bare får den første og den bedste, som du lige valgte at skrive dig op til. Så heldig er du nok ikke. Skriver du dig op på en andelsbolig venteliste, sikrer du dig muligheden for, at ud få den bolig, du drømmer om. Du kan finde en billig i et område, der lige er noget for dig. Hvis du aktivt går ind og finder en andelsbolig venteliste, du kan skrive dig op på, er du allerede et stort skridt foran dine konkurrenter. Bare husk at finde så mange boliger som muligt, når du skriver dig op på en andelsbolig venteliste.

Endnu ingen forpligtelse

At du har skrevet dig op på en venteliste, er ikke ens betydning med, at du skal tage boligen, hvis den bliver klar til dig. Du har ikke forpligtet dig på boligen, du har forsikret dig et tilbud, når en bliver ledig. Altså kan du stille og rolig skrive dig op på alle de boliger, du har lyst til. Du ender ikke med at skulle betale et eller andet beløb for at sige nej. Skulle du være i en situation, hvor boligen ikke har interesse for dig mere, fordi har fundet en anden bolig eller lignende, så går tilbuddet bare videre til en anden.

Drømmeboligen kommer ikke bare flyvende

Den allerstørste årsag til, at du burde skrive dig op på en andelsbolig venteliste, er, at drømmeboligen eller bare boligen ikke kommer flyvende af sig selv. Det kommer, når den er klar til at huse dig. Din drømmebolig står og venter, så selvfølgelig skal du skrive dig op, du har intet at miste, men en stor ting at tabe. Hvor mange gange har du hørt en ven eller kollega sige, så fik jer bare boligen helt uventet, jeg gjorde slet ikke noget for det. Det har du formentlig aldrig. Den bedste bolig, drømmeboligen, kommer kun, hvis du tør gøre noget for, at den skulle dukke frem af sit skjul.