Man skal nok have boet under en sten de seneste år, hvis man ikke har opdaget at gin industrien og generel gin har vundet indpas hos mange danskere. Både ældre og unge har fundet en helt ny kærlighed for denne alkohol type, og dette ses både i danskernes hjem, på restauranter og i bylivet. Men hvad består gin egentlig af, og hvad er det der giver gin den kendte smag?
Sådan produceres gin
Gin er en alkoholtype de fleste kender. Den er klar, destilleret og har sin distinkte smag fra enebær. Opbygningen af alkoholen, ligner den måde hvorpå man fremstiller vodka, da også denne alkohol kommer af destillerede korn som producere ethanol. Forskellen på disse to alkohol typer, opstår dog i at gin destilleres med en masse krydderier og urter. At tilføje urter og krydderi er med til at give ginen smag. To krav findes, før en producent kan kalde sin alkohol for gin: Der skal være minimum 37,5% alkohol i ginen og den dominerende smag på ginen skal være enebær.
Forskellig smag på gin
Der findes i dag et utal af forskellige gin typer, således alle kan finde en gin de kan lide. Det de alle dog har tilfælles, er at de alle skal have en grund smag af enebær. Men hvordan er det lige enebær smager? De fleste kender ikke som udgangspunkt denne smag, men mange kan genkende duften af grannåle. Dermed er den smag de fleste associere med den traditionelle gin denne gran smag eller duft. I dag kan man dog finde gin der har undertoner af: lakrids, appelsin, lakrids eller måske citron. Dermed er du sikker på at finde en gin, der passer perfekt til dine smagsløg, eller til lige din drink du har i tankerne. Benyt dig af ovenstående link, og få stillet din nysgerrighed omkring gin og dets mange nuancer.