Med en smule forstand, gode fysiske færdigheder og en YouTube-video eller to, kan du bygge dit eget bord.

Alle kan selvfølgelig smide en plade på fire bordben, men du kan lave et bord, der er rigtig lækkert. Et bord dine venner bliver misundelige over, at du selv har lavet.

Det ”eneste”, det kræver, er viden på området, som alle mennesker kan tilnærme sig. Har du en smule interesse for byggeri eller har du en gammel interesse for det, du kan støve frem?

I så fald er du allerede godt på vej.

Træd ind bag den lukkede dør

Når man først kommer i gang med skulle lave fire bordben til en flot bordplade, kan det virke en smule uoverskueligt. Hvis du aldrig har bygget et plankebord før, hvis du aldrig rigtig har bygget før, virker udfordringen meget krævende.

Og det giver virkelig godt mening, at det virker uoverskueligt – for det er det også. Alle nye udfordringer kan virke helt umulige at besejre i starten.

Måden du kommer videre fra at stirre på de fire bordben og bordpladen, er ved at sætte dig ind i processen. Hvad kan du hente af viden andre steder fra.

Der findes utallige blogpost, artikler og videoer, der meget klart og pædagogisk vil hjælpe dig frem i processen. Så læs op og bliv klogere først og fremmest.

Nu står du allerede med det ene bordben halvt inde over dørtrinnet. Så nu skal bare komme i gang konkret og fysisk. Glem frygten for, om du laver noget forkert – for det gør du helt sikkert.

Fokuser i stedet på, hvordan du gør jobbet mest hensigtsmæssigt. Og træd så helt igennem døren til det færdige bord.

Øje for finessen gør hele udfaldet

Du vil med garanti opleve at byggeprocessen ikke er så ligetil, som man skulle tænke.

Det er ”bare” at smide fire bordben og en bordplade samme, men så alligevel ikke helt. Bordet står nu, men det skal også lige stå i lige, og det skal heller ikke have splinter og andet møg.

Du må slide til, måske lige beskære hvor det er nødvendigt.

Hvis du vil have et mønster i bordet, på bordbenene for eksempel, vil være en ide at lave det, før du klapper bordet sammen.

Alt afhængig af træet kunne det nok også godt have behov for noget træolie eller anden beskyttelse.

Du går en besparelse i møde

Hvis du synes, det lyder som et sjovt projekt, er lønnen der jo allerede i sig selv.

En stor bonus vil så være, at det næsten med 100 procents garanti er billigere, end hvis du havde købt et bord, som en møbelsnedker havde lavet.

Det handler her selvfølgelig om materialer. Har du tænkt dig at lave et kvalitetsbord med godt og flot træ, vil det selvfølgelig være dyrere end et bord fra IKEA. Men det vil godt nok også være bedre.

Så besparelsen er der helt sikkert, du må bare gribe den og komme i gang med at slå bordet sammen. Ellers ligger der bare fire bordben og en plade og forgår stille og roligt.