Rigtig mange danskere aner ikke hvor vigtigt, det er for flere sundhedsmæssige områder at få sin nærmest daglige træning. Med det rette styrketræningsprogram, der fremmer de helt rigtig og centrale ting for den bedste træning til din krop og sind. Styrketræning og motion, som eksempelvis løb med høj forbrænding, kan nemlig også påvirke din mentale sundhed, det vil vi komme meget mere ind på i følgende artikel her.

Læs endelig med og få eventuel ny viden og mere indsigt.

Hvordan træning og hverdagsliv kan kombineres

Det kan helt klart anbefales, siger rigtig mange trænere og eksperter, at man kombinerer sin træning med at klare hverdagens gøremål. Altså tag dermed en pause midt i madlavning eller børnepasningen. Eventuelt kan du træne på en måde, hvor dine børn kan være med, eller du kan holde til, at de er omkring dig.

Pointen er ikke her, at du skal træne hele tiden, frem og tilbage mellem hverdagen arbejde og gøremål, for at få den optimale muskelstyrke og – masse, eller at du skal løbe mange gange i løbet af en dag, for at få højest forbrænding og det bedste vægttab.

Nej. Pointen er, at du aldrig skal lade den være i stå, altså uden træning eller pulsen oppe en hel dag. Du skal ikke komme ud af den vane, det er at træne. Og tro det eller ej, men får mange, der træner, er det en af elementerne, der giver dem det rette overskud til at klare alle hverdagens pligter og gøremål. Overskuddet til leg og nærvær for dine børn og din partner.

Andre fordele ved at træne i hverdagen?

Med et brugbart styrketræningsprogram, der kommer ind på de centrale øvelser, kan du sagtens blot smide dig på træningsmåtten i 15 minutter hver dag. Eller blot tage en løbetur, eller løbe-gå tur, på en halv time. Med hunden eller med børnene. Det er skam muligt at kombinere hverdag, samvær og motion. Måske vil det egentlig på flere parameter føre til et lykkeligere liv. Ikke kun for dig, men også for en partner. Og for dine børn, der vil have en mor med lettere til smil, med mere overskud at energi at give af.

Når du styrketræner og motionere, er du i gang med noget så simpelt som at holde fokus på at klare din træning og udholde din løbetur. Når du er færdig, har din krop og mindset været i en bestemt zone. Du har været fokuseret på noget så enkelt og konkret. Det afbræk fra hverdagen hjælper på risikoen for stress. Derfor er motion og et holdbart styrketræningsprogram enormt vigtigt for vores mentale sundhed.