Når man er fodboldfreak, og kommer fra lille Danmark, kan det lokke at rejse ud i den store verden, for at opleve fodbolden når den er bedst. Selvfølgelig har man et favorit hold, men hvis man er en af de mennesker, der rejser på fodboldrejser, er den klub nok allerede tjekket af på tjeklisten.

Fodbolden er forskellig hvor end man ser den, det kan godt være reglerne er nogenlunde de samme, men oplevelsen kan være meget anderledes. Denne artikel vil forsøge at give dig lidt inspiration til de allerbedste destinationer.

Borussia Dortmund

Vi starter i den nordlige del af Europa, her finder man den tyske bundesliga. En liga der er præget af fantastisk fodbold, men også en fan kultur der er værd at rejse for. Borussia Dortmund er en tysk topklub, der oftest ligger og kæmper med fodbold giganten Bayern München om topplaceringerne i Bundesligaen.

Dortmund er en by, der byder på den typiske tyske kultur. I byen finder du boder, der sælger karrywurst, og der er rig mulighed for en øl eller to.

Når man står på Signal Idune Park, bliver man mødt af den enorme ende tribune, der rummer hele 25.000 af Dortmunds mest engagerede fans, dette syn er hele turen værd.

Dortmund kan være en billig løsning på en fodboldrejse. Flybilletter til Dortmund er billige, og billetten til kampen kan fås for rimelige penge.

Liverpool

Når man snakker om fodboldrejser, kan man ikke undgå at snakke om Premier League. Helt specifikt er det Liverpool, der er den klub med den største oplevelsesværdi.

Klubben ligger i byen med samme navn, som både huser Liverpool FC og Everton FC, en kamp der helt klart er værd at se.

På Anfield får man æren af at høre den legendariske fodbold sang ”You never walk alone” sunget af de 50.000 mennesker, der gør en ære i at skråle det hen over hele stadion.

Prisen på en flybillet til Liverpool er rimelig, dog er Anfield et af de dyreste stadions at besøge i Europa.

Galatasaray – Besiktas

Hvis man er på udkig efter den helt store fanoplevelse, så er dette brag af et derby den helt rigtige rejse. Her vil du opleve en fodboldkultur, hvor man virkelig hader sin modstander. Begge klubber er beliggende i Istanbul, og man kan forvente en dag, hvor hele byen er i fodbold stemning.

På Türk Telekom Arena er der plads til cirka 52.000 mennesker, som virkelig giver den gas.

Det er billigt at flyve til Antalya og resten af Tyrkiet , og kampbilletten er også rimelig.

Boca Juniors

Argentina er en lidt lang rejse, men hvis man nu alligevel skal på en længere rejse hvorfor så ikke? Boca Juniors har nogle af Sydamerikas vildeste fans, de har i hvert fald en stemning på stadion, der er hel vild.

En tur der helt klart vil være noget, man snakker om i mange år. En oplevelse de færreste af ens fodbold kammerater vil, kunne nikke genkendende til.

Turen vil dog være en smule omkostningsfuld. Flybilletten er meget dyr, dog vil kamp billetten være rimelig.

Turen

Et lille spare tip til drømme fodboldrejsen er at sætte sig ind i de mange muligheder for at få de bedste flypriser. Sæt dig ind i dine rettigheder når du flyver. Hvis man oplever forsinkelser eller aflysninger, kan man allerede ved 2 timers forsinkelse være berettiget til op imod 4.500 kroner fra flyselskaber i kompensation.

Der er dog specifikke regler, der er gældende på dette område. Regler du kan læse mere om hos FlyHjælp. Ofte er det svært at få lokket pengene ud af flyselskaberne, da de ser alle muligheder for at undgå at betale. Det kan derfor være en fordel at bruge virksomheder som FlyHjælp, der har specificeret sig i at indhente kompensation fra flyselskaberne.