Der er ikke mange følelser, der er bedre end at suse ned af en pist i solskinsvejr med 50 km/t sammen med sine kammerater. Dog er Europa fyldt med områder, der er værd at overveje, når den næste skitur planlægges. Vi giver her en lille liste over nogle af de bedste områder i Europa.

Ischgl

Der er ingen tvivl om at navnet at svært at udtale, men området er klart en skiferie værd. Ischgl er en østrigsk skisportsby, den ligger i Paznaun dalen på grænsen til Schweiz.

Byen byder på en hyggelig stemning, med rigelig mulighed for afterski og et natteliv der egner sig til de mere festglade.

Skiområdet egner sig primært til de mere øvede, da størstedelen af områdets 220 km piste er røde. Området har et fremragende topmoderne liftsystem, der transportere dig op af løjperne hele vejen til 2.872 meters højde.

Val Thorens

Val Thorens er Europas højeste skiområde, hvilket sikre det en god mængde sne hvert år. Man skal altså ikke være nervøs for om sneen falder, det garanteres i Val Thorens.

Byen Val Thorens er en del af ski området Les Trois Vallees. Her findes hele 600 km piste, og 198 lifte der skal fragte en rundt i det enorme område. Eftersom området er så stort, findes der piste til enhver, uanset om du er begynder, øvet eller ekspert.

Val Thorens er kendt for et fremragende liv, de mange hundrede tusinder der besøger området årligt, giver den gas på de mange barer og diskoteker. Husk at give le Folie Douce et besøg. Det er en bar, der ligger på en pist lidt udenfor byen, her kan man virkelig give den gas eller nyde solen i en liggestol.

Sölden

Sölden er et meget populært område for danskerne. Det ligger i Østrig, og byder på 143 km piste, som egner sig til øvede skiløbere.

Områder ligger i nærheden af 2 store gletsjere, hvilket gør det muligt at stå på ski i området allerede fra 1. oktober helt til slutningen af april. Man kan i den grad sige, at dette område giver snegaranti.

Byen målretter sig det voksne publikum. Sørg for at få besøgt restaurant Ice Q der ligger på bjergtoppen. Her finder du god mad og en fantastisk udsigt.

Livigno

Det italienske skisportssted Livigno er en favorit for de danske skirejsende. Området byder på familie venlige 110 km piste, som primært henvender sig til begyndere eller let øvede.

Byen er kendt for sine mange restauranter, og det anbefales at man spiser ude så ofte som muligt, når man vælger Livigno som sin destination.

Udover de mange restauranter byder området på mere end 20 barer og 2 diskoteker, så afterski muligheder mangler bestemt ikke. Hotellerne er i en klasse for sig selv, og der er garanteret en god nats søvn, hvor søvnproblemer for en stund kan ignoreres.

Lad bilen stå derhjemme

For mange af os danskere betyder skiture en bilferie, men det er ikke nødvendigt længere. Priserne på flybilletter er faldet til et niveau hvor man virkelig skal overveje sine muligheder, og i flere tilfælde kan man komme afsted med et fly for nærmest samme pris.

Det kan være en stor fordel, hvis man undersøger muligheder for at skaffe den billigste billet. Derudover skal man sætte sig ind i sine rettigheder som flypassager. Hvis man skulle være så uheldig, at være ude for at ens fly bliver forsinket eller aflyst, kan man som passager være berettiget til en kompensation på op imod 4.500 kroner fra flyselskabet.

Det erfares desværre at mange af flyselskaberne, gør alt hvad de kan for at undgå at betale denne kompensation ved flyforsinkelser. Det kan derfor være rigtigt svært for forbrugerne at skaffe, hvad de eller er berettiget til. I disse tilfælde kan det være en fordel at bruge virksomheden FlyHjælp, der har valgt at specialisere sig i at tage kampen op imod flyselskaberne. På linket kan du læse om dine rettigheder, eller starte en sag hvis det er aktuelt.