En kat er et vidunderligt dyr der kan bringe masser af glæde og underholdning til familien. De kræver ikke helt så meget som en hund gør og som voksne kan de ofte være alene hjemme i længere tid af gangen.

Der er alligevel nogle ting at have styr på, når man skal have kat. Det er nemlig stadig et stort ansvar at anskaffe sig en kat, derfor kan det godt betale sig at være på forkant med det mest nødvendige.

 

Skal I have en kattelem?

En kattelem er utrolig praktisk. Bor I med adgang til en have eller grønne arealer, er det klart værd at overveje at få installeret en kattelem.

Der findes mange forskellige slags kattelemme, så hvilken I skal vælge vil afhænger af hvilke behov I har. I kan vælge en helt normal standardlem, hvor katten kan gå ind og ud af lemmen af sig selv.

Er I bekymrede for, at katten går udenfor i tide og utide, kan I få en kattelem der er låst fra indersiden, så den kun kan bruges til at komme ind i huset med. Er I derimod bekymrede for, at ubudne gæster benytter kattelemmen, så kan I anskaffe jer en kattelem, der kan låses på ydersiden, så den kun kan bruges til at gå ud med.

Det er også muligt at købe en kattelem der åbnes med en chip i kattens halsbånd. Klik her, hvis du vil vide mere om kattelemme.

 

Udstyr til katten

En kat skal have en kattebakke, også selvom den må være udenfor. Her skal du finde en bakke der passer til kattens størrelse og præferencer. Du kan eventuelt forhører dig hos dem du får katten af, for at finde ud af, om den foretrækker en åben kattebakke eller om den er okay med en der lukket. Ligeledes kan du også blive klogere på dens præferencer når det kommer til kattegrus.

En kat skal også have legetøj, så den kan underholdes og stimuleres. I forlængelse heraf er det også en god idé at investere i et kradsetræ. Der findes der mange forskellige slags og du kan frit vælge mellem stort set dem alle. Så længe de ikke køber det brugt, da katte ikke altid vil bruge brugte kradsetræer.

Sidst, men ikke mindst, så skal du også have noget foder til den. Hvilket foder du skal vælge afhænger af kattens alder.