Som ny-tilkommer tænker du nok Aarhus er for sædvandlig til dit gamle storby-sind. Men Aarhus er faktisk Danmarks andenstørste by med sine 300.000 indbyggere, og er uden tvivl en by fuld af sjæl og glæde.

Aarhus byder både på gammelt og nyt, nybyggede huse og nostalgiske huse der lystigt opfordrer til en gå tur i de brostensbelagte gader. Caféliv i topklasse og shopping muligheder ud over det sædvanlige. På trods af at byen har alt dette, er byen lettilgængelig og man kan nemt orientere sig i det overskuelige miljø.

Seværdigheder

ARoS kunstmuseum er et af Danmarks mest eftertragtede turist attraktioner. Med sine 20.000 kvadratmeter er det en heldagsoplevelse uden videre. ARoS er mest kendt for Your Rainbow Panorama som ligger på toppen af museet. Your Rainbow Panorama giver muligheden for, at se ud over Aarhus i helt unikke og enestående farver. Uden tvivl en oplevelse uden videre.

Den gamle by Aarhus, giver en oplevelse ud over det sædvanlige. En tidsrejse til slutningen af 1800-tallet midt i storbyens flotte forretningsmiljø. Den gamle by er for alle aldre og hungrer efter turister med smag for historie og arkitektur. Den flotte natur bliver udtrykt på et helt nyt niveau, da man får rig mulighed for at nyde den uberørte natur i et helt nyt åbent perspektiv.

Tivoli friheden giver rig mulighed for en heldagsoplevelse for hele familien. Ikke længere end gåafstand fra centrum er denne fantastiske forlystelsespark nemlig placeret, midt i Marselisborg Skov. Forlystelsesparken byder på alt fra boder, eksotiske madoplevelser og forlystelser til flot natur. Der er noget for alle, i alle aldre.

Shopping i Aarhus

Aarhus gågade byder på alt hvad hjertet begærer. En hyggelig gåtur, design, mode og lækker mad er nemlig blot nogle af Aarhus’ gågades oplevelsesrige muligheder.
Aarhus centrum byder på ekstremt let tilkommelige hyggelige oplevelser, den lange gågade er nemlig udnævnt til Danmarks pæneste, samt mest overskuelige gågade.

Spis i Aarhus

Som du nok har oplevet andre steder, kan det let blive forvirrende at orientere sig med hensyn til mad. Men frygt, ej. Århus byder på kolonariske oplevelser, som eftersigende skulle være noget af Danmarks bedste og friskeste mad. Århus beliggenhed gør det muligt at få frisk fisk direkte fra havnen, så specielt fisk er oplevelsen værd.

Århus gemmer på mange af de kolonariske oplevelser vi alle kender indenfor mad verdenen, og giver derfor en masse forskellige muligheder og byder på noget for alle.

Noget som er helt vildt eftertragtet i Århus er, uden videre, Street Food. Street Food eksisterer ikke kun i Aarhus, men også andre steder i Danmark er Street Food blevet det helt store nye. Street Food i Århus har fået fænomenale anmeldelser og er derfor meget eftertragtet for specielt turismen.

Information

Aarhus er lettilgængelig og det er yderst nemt at orientere sig i Aarhus. Busser kører rundt i hele Aarhus, så bil er ikke nødvendig. Noget som ville gøre oplevelsen af Aarhus’ flotte natur mere luksuriøs, ville være en cykel. Der er på flere gadehjørner i Aarhus mulighed for at leje sig til en cykel, så man kan opleve det hele lettere.

Rejser du med fly til Aarhus, så skal du være opmærksom på, at du har rettigheder i tilfælde af at flyet bliver forsinket. Du kan have krav på mad og drikke, kompensation m.m. Dine rettigheder ved flyforsinkelse kan du læse mere om på internettet.