Ingen fortjener at lide af søvnløshed, hvad enten det er problemer med at falde i søvn, eller problemer med at sove igennem – uden at vågne flere gange om natten. Mange mennesker lever desværre med insomni, der ofte reslutere i stor dagstræthed, hovedpine og andre frustrende problemer.

Hvis du lider af insomni, er der flere tips og råd du kan følge. Her får du 5 råd du kan følge, til at falde nemmere i søvn, samt sove bedre igennem natten.

  • Overvej hvad der kan ligge til grund for din insomni

Der er kan være mange grunde til at du har svært ved at falde i søvn, og svært ved at sove igennem. Her er det helt essentielt at finde ud af hvad der ligger til grund for dette, så det eventuelt kan behandles. Det kan være alt fra en dårlig seng, til psykiske eller fysiske smerter.

  • Få ordentligt styr på dit sove miljø!

Den rette seng, den rette temperatur og den rette udluftning har meget med en ordentlig nattesøvn at gøre. Derfor at det vigtigt at du revidere rummet du sover i, og sengen du sover på. Dette er selvfølgelig helt essentielt for en god nattesøvn.

  • Overvej brug af naturmedicin

I mange år har naturmedicin hjulpet tonsvis af mennesker med forskellige problemer, herunder søvnløshed. Naturmedicin som Baldrian og Humle, kan hjælpe dig med at falde i søvn nemmere, og sammentidig sove bedre. Naturmedicin har den fordel at det, i modsætning til kemisk fremstillet farmaceutisk medicin, ikke er vanedannende eller har nogle kendte bivirkninger. Desuden kan naturmedicin også bruges i længere perioder, hvilket sovepiller kan.

  • Brug kroppen i løbet af dagen

At gøre din krop fysisk træt og udmattet i løbet af dagen, vil gøre det meget nemmere for dig at falde i søvn, når du lægger hovedet på hovedpuden om aften. Du skal dog passe på med at vøre fysisk aktiv lige inden sengetid. Men en løbe eller gå tur en times tid før sengetid, er helt ideelt.

  • Gå aldrig i seng med helt fyldt mave

Det er aldrig en god ide at spise aftensmad lige inden man har tænkt sig at gå i seng. Maven er en del af kroppen, og har lige så meget brug for hvile og afslapning som resten af kroppen. At sætte den i arbejde lige inden sengetid, og imens du sover, vil føre til en urolig og forstyrret nattesøvn. Desuden vil mad også give kroppen energi, og derved også gøre det svære for din krop at falde i dvale, samt for dig at falde i søvn.

Der er altså mange gode råd og muligheder for personer med insomni at følge. Det hele handler om at finde ud af hvad der virker for lige præcis dig. Mange gange hjælper det at finde grunden til søvnløsheden, og prøve de mange råd og muligheder, for derfor at finde de tips der virker bedst.

Så kan du igen sove ordentligt, roligt og igennem – hver nat.