I hverdagens jag kan det være svært at få tid og overskud til at sætte sig ned og få kigget sit månedlige budget igennem, hvis man da overhovedet har fået lavet sådan et.

Føler man, at man bruger for mange penge i løbet af en måned, kan det dog være lige, hvad man har brug for. Hvis bare man har fornuften og vanens magt med sig, er der nemlig mange penge at spare, og det bedste sted at begynde er de faste udgifter. Det vil altså sige udgifter, der bliver betalt nogenlunde automatisk hver måned, og som man nok ikke når udenom.

Ring og få et nyt forsikringstilbud

Det oplagte eksempel på sådan en udgift er forsikringer. De fleste kan nok hurtigt blive enige om, at forsikringer er gode at have, men de kan også nemt gå hen at blive dyre, hvis ikke man aktivt gør noget. Hvis man en dag sætter sig ned og bruger tid på at overskueliggøre sine forsikringer, de månedlige forsikringspræmier samt dækningsgraden af de enkelte typer af forsikringer, kan man nemt finde noget lige så godt til færre penge.

Som oftest kræver det bare at ringe til et konkurrerende forsikringsselskab for at fortælle dem om ens nuværende forsikring. Forsikringsmarkedet er så tilpas konkurrencepræget, at de nærmest med garanti vil give dig noget billigere.

aftaler

Forsikringsportalen

Føler du dig ikke modig nok til den slags, er stadig mere at processen med forsikringer heldigvis rykket online. Det vil for eksempel sige, at du kan bruge nemme og overskuelige værktøjer som forskningsportalen.dk til at finde den billigste forsikring, uden at du nogensinde skal ringe op og være den aktive. I stedet registrerer forsikringsportalen.dk dine ønsker i forhold til dine forsikringers type og dækningsgrad, hvorefter 3 selskaber bliver bedt om at komme med deres tilbud til dig.

Fordi de ved, at de andre selskaber konkurrerer med dem, har de samme incitament til at give deres bedst mulige tilbud, som hvis du ringede. Hvad end du altså går online eller bare ringer, er sagen dog den, at du med allerstørste sandsynlighed vil kunne få en billigere forsikringspræmie.

Mange andre faste udgifter

 

Forsikringer er dog langt fra den eneste faste udgift, hvor dette gør sig gældende. Faste udgifter såsom mobilabonnement, el og internet har ligeledes stor gavn af, at deres kunder sjældent har overskud til at skifte.

Vanens magt er tung, men hvis du kigger efter, vil du finde masser af tjenester lig forsikringsportalen.dk. Det er nemmere end man skulle tro at skære fedtet at sit budget og spare penge på de faste udgifter.