Når du står og skal have ny tandlæge, kan der være mange grunde hertil. Det kan være, at du og/eller familien er flyttet til en ny by på grund af arbejde eller studier, så I lige pludselig ikke kan benytte jer af jeres almindelige tandlæge eller det kan være, at din ”gamle” tandlæge er holdt op og du føler dig mere tryg ved at vælge en helt anden klinik. Det kan også være, at du har særlige udfordringer med angst for tandlæger, så du har brug for en tandlæge, der er specialiseret i netop denne del af tandlægebesøget. Uanset hvad, kan det være svært at navigere i junglen af tandlæger, for hvem er gode og hvem vil passe til dig og dine behov? Det vil vi se lidt nærmere på i denne artikel, hvor hovedspørgsmålet er, om du skal vælge en lokal tandlæge eller en større kæde. Så fat mod og bliv hængende lidt endnu her i artiklen og måske vil du være lidt mere afklaret, når du skal vælge ny tandlæge.

Fordele ved en lokal tandlæge

Når man holder af sine tænder og dermed gerne vil passe dem med et besøg hos tandlægen eller man måske får akut brug for en tandlæge, så melder spørgsmålet sig om, hvad man skal vælge. Her vil vi liste nogle fordele op, der kan tale for en lokal tandlæge:

  1. Besøget kræver ikke så meget ekstra tid, fordi du ikke skal bruge så meget tid på at transportere dig frem og tilbage. Dette er en stor fordel i en travl hverdag.
  2. Hvis der bliver noget akut, kan du hurtigt komme til tandlægen og de kender dig indgående fra dine tidligere besøg.
  3. Det er nemmere at blive sin angst for tandlæger kvit, hvis tandlægen er i lokalområdet, for her opfatter hjernen det som mere trygt, fordi det er et menneske i dit trygge nærområde, der også ”lige” kigger på dine tænder.
  4. Hvis du har børn er det langt nemmere at transportere hele familien til tandlægen uden de store anstrengelser og transporttid.

Fordele ved en større kæde

Der kan også være fordele forbundet med at vælge en større tandlægekæde, når du skal finde en ny tandlæge, idet de her kan tilbyde hurtigere tider, fordi du mere frit kan vælge mellem en masse forskellige tandlæger. Ligesom et større lægehus, hvor man også kan vælge frit. Det er helt op til dig, hvad du vælger, uanset hvad er bisserne glade.