Er du eller I i gang med at indrette hjemmet? Der er meget at finde ud af, og i første omgang er det vigtigste nok at få styr på de større møbler. Borde, stole, sofa, skabe og så videre, er selvfølgelig helt centrale i et hjem. Herefter er der praktiske ting som køkkenredskaber, samt naturligvis plakater, billeder og planter til at skabe atmosfære. Men når disse ting er på plads, er der alle mulige andre detaljer at fylde på.

Hyggeligt hjem

Nips og indretning i fransk landstil

Ud over de større ting, er der rig mulighed for at præge hjemmet via mindre, praktiske eller pyntegenstande. Det være sig sæbedispenser, kaffekande, dækkeservietter, nøglekrog, vinreol, ur eller alt muligt andet. Et brand som Chic Antique har mange af denne slags produkter i fransk landstil, som giver hjemmet lidt ekstra charme.

Gå på jagt i de vigtige, men dog lidt mindre centrale, produkter til hjemmet, som kan pifte hjemmet op og give det den særlige følelse, som et komplet hjem kan give. Det gælder kort sagt om at skabe atmosfære og helhedsfølelse, hvilket er en utroligt svær følelse at skabe med vilje.

Hvad giver hjemmet den hjemlige atmosfære? Det er ikke til at sige, om én bestemt plante eller lampe sætter den afgørende prik over i’et. Mere sandsynligt er det, at man bliver ved med at fylde hjemmet med ting, man kan lide, og fjerne de ting, man ikke føler for, og pludseligt vil man opleve at føle sig hjemme.

hygge have

Sæt skub i indretningen

Indretningen af et hjem er noget, der kan tage evigheder. Særligt hvis man gør det sammen med nogen, og man har svært ved at blive enige om tingene, kan der gå længe før man kommer frem til noget. Pludselig har man gået og levet i et hjem, som man egentlig ikke helt føler sig hjemme i, i flere år, uden at få gjort noget ved det.

Det samme kan ske, hvis man bor alene, og der ikke er nogen der sparker en i gang med at indrette hjemmet. Selvom hjemmet ikke er helt som man helst vil have det, er det jo stadig godt nok til at leve i, og man ender med at bo i et stort kompromis.

I stedet for at ende i denne situation, bør du give dig selv og dine bofæller et spark bagi og sige, at nu finder vi ud af alt, hvad vi mangler i lejligheden. På den måde ender man med flere år i et lækkert og hjemligt hjem.