Går du og skal til at flytte? Måske skal du bo i noget større med din familie, eller du vil gerne have et hjem, der passer bedre til dine behov. Det kan være svært at vælge mellem de mange typer af boligtilbud, der findes. Hvorfor ikke kigge på et specialiseret arkitekttegnet hus? I denne artikel kan du læse om alle de fordele og muligheder, der er ved et arkitekttegnet hus.

Alle grunde er forskellige

Når du køber en grund, som du skal bygge hus på, er det det vigtigt at huske, at ikke alle grunde er ens. Derfor kan det være svært at få et hvilket som helst hus til at passe ind på grunden. Med et arkitekttegnet hus kan du tilpasse husets opbygning, så du udnytter grunde bedst muligt. F.eks. kan du lave placeringen af huset, så du får mest muligt lys i haven, eller du kan sørge for at der kommer godt med dagslys ind i stuen. Hvis du har en grund, der har en anden form end bare den klassiske firkant, kan huset også blive bygget, så grund og hus komplementerer hinanden.

Et arkitekttegnet hus giver plads til individuelle ønsker

Når du skal bygge et arkitekttegnet hus, er du ikke bundet af faste rammer eller af seriehuse som normalt. Dette giver plads til, at du kan lade fantasien udfolde sig. Hvis du har nogle specielle ønsker i forhold til dit hus, kan du give dem videre til arkitekten, som kan få dem arbejdet ind i huset på den smarteste måde. På den måde kan du få sat dit helt eget personlige præg på huset. Dette sikrer, at du kommer til at holde endnu mere af huset, da det er helt dit eget. Dette gælder både for antallet og placeringen af rum, såvel som størrelsen på vinduerne eller antallet af badeværelser. Hvad du ønsker, kan du få med et arkitekttegnet hus.

Et arkitekttegnet hus i træ er klimavenligt

Et arkitekttegnet hus kan selvfølgelig lyde ret dyrt. Og det er da oftest også dyrere end mange andre boligtilbud. Dette bliver både vejet op af, hvor glad du bliver for dit hus, men det kan faktisk også vejes op i de udgifter, du kommer til at have mht. bolig. Et arkitekttegnet hus i træ er nemlig klimavenligt, da det er lavenergihuse. Dette vil sige, at du ikke kommer til at have så mange udgifter på opvarmning af huset. Faktisk bruger et 150 m2 hus kun omkring 1800,- om året i opvarmning. Samtidig giver et træhus også et godt indeklima, hvor du bl.a. undergår mange fugtproblemer. Træet er udvalgt fra bæredygtige skove, hvor der plantes et nyt træ for hvert træ, der fældes. Dermed bliver der passet på ressourcerne og skovene under opbygningen af disse huse.

Så hvorfor gå glip af at få det smukkeste hus på vejen? En arkitekt ved lige præcis, hvordan man skal få alle dine drømme ind i huset og sørge for at det samtidig ser super godt ud. Det er der ikke mange, der kan prale af med deres hus.