Når du er ordblind, så kan det at læse, skrive og formulere sig være op ad bakke. Det kræver derfor en ekstra indsats og en ekstra stærk viljestyrke at få gennemført en uddannelse. Det er ikke alle, der lider af dysleksi, der har kræfterne til det, og nogle giver op på forhånd. Sådan behøver det dog slet ikke at være.

Er du indstillet på at skulle kæmpe lidt mere for det, så kan du sagtens tage en uddannelse og finde din karrieremæssige vej.

At være ordblind betyder nemlig ikke, at du er fuldstændig afskåret fra at få en glimrende karriere. Det kan godt lade sig gøre. Du skal bare kæmpe lidt hårdere og finde din egen måde at gøre det på.

Vælg din uddannelse efter interesse

Alle mennesker bør vælge sin uddannelse efter deres interesse. Også mennesker med dysleksi. Har du lysten, energien og talenterne til en bestemt uddannelse og et bestemt erhverv, så er det da bare om at vælge den vej.

Det vil altid primært være en interesse, der skal bære dig igennem en uddannelse. I den forbindelse er din ordblindhed mindre væsentlig. Der findes heldigvis metoder til at få læse- og skriveopgaverne til at være en mindre barriere, end du måske forestiller dig. Du skal i hvert fald ikke på forhånd fravælge bestemte uddannelser og erhverv på grund af din dysleksi.

Benyt dig af diverse hjælpemidler

Det er på mange måder nemmere at være ordblind i dag, end det har været tidligere. Dels er opfattelsen af ordblindhed blevet mere oplyst, og dels findes der diverse hjælpemidler, som du kan bruge. Særligt på den digitale front er der stor hjælp at hente.

Der findes stavekontrol, når du skal skrive digitalt. Der findes programmer, der kan læse tekster op. Du kan også indtale kommandoer til computeren, og du kan indtale dine noter i stedet for at skrive dem ned.

Det betyder blandt andet, at du er godt hjulpet i forhold til at tilegne dig stoffet og til at fastholde det. Her gælder det om at finde en form at tilegne dig stoffet på, som fungerer perfekt for dig.

Få en god mentor eller hjælper

Det er naturligvis også stadig muligt at have en form for læse- og skriveassistent. Altså en person, der læser nogle tekster op for dig, og som læser korrektur på dine tekster. Vedkommende kan også skrive for dig, mens du dikterer.

Du kan måske finde den person i dit eget netværk, eller du kan finde en professionel assistent. Det kan måske langsommeliggøre processen, og det kan måske betyde, at du er lidt længere tid om at tage din uddannelse. Det er ikke så vigtigt. Det vigtigste er, at du får gennemført din ønskeudddannelse.

At gennemføre en uddannelse kræver altid en vis vedholdenhed og stædighed. Når du er ordblind, så kræver det nok en endnu større grad af det. Men selvfølgelig kan det lade sig gøre.

Vælg din uddannelse og din karriere efter interesse, og klø på med al din positive energi, vedholdenhed og stædighed.