Elsker du at befinde dig i naturen? Er du helt vildt glad for at vandre, løbe en tur, nyde fuglenes fløjt eller sove under åben himmel? Har du lyst til at udfordre dig selv og afprøve nye ting? Så er en fantastisk telttur i naturen helt oplagt for dig. Det at sove i naturen og at være omringet af frisk luft er en helt enestående følelse. Det er langt fra alle, der har friheden eller muligheden for at være i naturen, og derfor skal man ikke tage den danske natur for givet. Der findes adskillige offentlige teltpladser, campingpladser eller shelters, der bare venter på, at du kommer forbi med venner, lejrbålssang og hygge. Man har selvfølgelig også brug for det rigtige tøj fra for eksempel mærket Aclima til at telte.

Den danske natur

Den danske natur har ufattelig meget at byde på. Man kan ofte gå rundt og føle, at en ferie først er “rigtig” eller “god nok”, når den finder sted i udlandet, men reelt set er det lige så fantastisk at befinde sig i Danmark i løbet af sin ferie. Samtidig er det også rigtig dejligt bare at være i den danske natur på en ganske almindelig søndag eller i en forlænget weekend. Netop det at telte kan gøre din naturoplevelse endnu mere særlig, idet man kommer et skridt nærmere naturen. Samtidig oplever man naturen i alle dens former ved at befinde sig i den både i løbet af dagen og natten. Man oplever naturens beboere falde til ro, og man vågner ved hjælp af fuglefløjt.

Udstyret til din telttur

At telte kræver selvfølgelig alt muligt udstyr. For det første er det vigtigt at eje et funktionelt telt i god kvalitet. Det skal kunne tåle lidt forskelligt, være vandtæt og kunne holde den værste vind ude. Samtidig kan det være en god idé med forskelligt lys, en varm sovepose og praktisk udstyr til madlavning. Det hele afhænger selvfølgelig også af, hvor erfaren en camper man er, og hvor ofte man er ude at telte.

Tøjet

Det er uhyre vigtigt at have det rigtige tøj på, når man er ude at telte. Når man pakker til en telttur, skal man være forberedt på alt slags vejr, og man kan aldrig regne med det danske vejr. Tøjet skal være praktisk og behageligt, så man nemt kan bevæge sig. Dernæst er det også vigtigt, at det varmer kroppen godt. På teltture kan det hurtigt blive køligt, og derfor er det utrolig vigtigt at isolere sin krop lidt ekstra. Aclima udbyder meget forskelligt praktisk og kvalitetsrigt tøj, som er godt egnet til blandt andet teltture. Det norske design er super smart, og tøjet indeholder lækkert uld. Tøj fra Aclima er perfekt til at have på under overtøjet, og der findes et stort udvalg af t-shirts, tætsiddende bukser og undertøj. Selvom en god telttur kræver en smule forberedelse, vil den være absolut det hele værd. At telte kan både få en til at føle sig tættere på naturen og tættere på sig selv. Og det at kunne holde varmen er selvfølgelig en vigtig del af den gode oplevelse.