At planlægge en begravelse er ikke noget, der nogensinde bliver nemt. Der er mange følelser involveret i processen og flere ønsker til, hvordan det sidste farvel skal foregå. Hvis det er første gang, du planlægger en begravelse, kan det være svært at vide, hvor man begynder i processen – og hvis du har prøvet det før, er det stadig ikke sikkert du ved, hvor du skal starte, eller hvad du skal vælge.

Vælg den bedste løsning for dig og dine

Der er en del valg at træffe i planlægningen af en begravelse, blandt andet typen af begravelse og hvad der skal indgå. For at blive klogere på, hvad der er af muligheder for de nærmeste pårørende, er det muligt, at du kan læse mere om billige begravelser her. At vælge et billigere alternativ end en klassisk bedemand er ikke nødvendigvis at gå på kompromis med kvaliteten, men gør det i stedet muligt at få flere ønsker opfyldt.

Når du træffer de forskellige valg er det vigtigt, at den begravelse, der bedst efterlever de nærmeste pårørendes ønsker, bliver afholdt. Derfor kan det også være en god idé at inddrage de forskellige pårørende i processen omkring planlægningen, så det bliver et fælles valg for de involverede.

 

En tryg afsked er altafgørende

Udover at være opmærksom på de pårørendes ønsker er det vigtigt for oplevelsen, at der bliver skabt et trygt rum ved begravelsen. Du kan påvirke stemningen ved at anvende stearinlys og blomsterdekorationer, som begge er med til at skabe en rolig og varm stemning, som samtidig er et udtryk for respekt for den afdøde. Du kan derudover overveje om du ønsker, at der medtages  personlige elementer ved begravelsen, for at bringe et minde om afdøde og det liv, der har været levet. Det er igen vigtigt, at de nærmeste pårørende involveres i forbindelse hermed.