Yoga er ikke kun lotus stilling, røgelsespinde og meditation. Yoga kan også være krævende fysiske øvelser, som fx statiske hatha yoga øvelser, hvor man fokuserer på musklernes styrke eller dynamiske Vinyasa yoga øvelser, hvor man fokuserer på åndedrættet. Derfor kan fysisk træning, hvor du arbejder med at få en stærk og smidig krop, hjælpe dig til at blive en bedre yogi, således at det ikke er kroppens styrke og fleksibilitet som begrænset din udøvelse af yoga.

Følgende tre øvelser kan hjælpe dig med at opøve din grundform og smidighed, således at du er klar til lektioner i yoga.

Push up

Push up øvelsen træner brystet, skulderne og triceps.

Udgangsstilling:

Læg dig på knæ på din yogamåtte, og anbringer hænderne fladt på gulvet lige under skulderne, med fingrene pegende fremad, med strakte arme. Tæerne sættes i gulvet, så at benene, ryggen og hovedet udgør kroppens aksel.

Udførelse:

Sænk brystet langsomt mod gulvet, indtil vinkle mellem under- og overarm udgør en vinkel på 90 graders. Derpå strækkes armene, Gentag 10 gange

Denne øvelse gentages 3 gange. Tag en kort pause mellem hver gentagelse.

Varianter:

Denne øvelse kan være svær. Hvis øvelsen er for svær, så kan du støtte på knæene i stedet for på tæerne, og du kan justerer sværhedsgraden ved at ændre hvor meget du bøjer i hoften.

Hvis du ønsker en højere sværhedsgrad, kan du hæve fødderne ved at anbringe tæerne på en skammel

Back extension

Back extension øvelsen træner lænden, sædemuskel og strækker ryggen.

Udgangsstilling:

Læg dig på maven, og læg hænderne under panden med håndfladerne nedad. Tæerne skal røre gulvet.

Udførelse:

Musklerne i baller og nedre ryg Spændes. Løft overkroppen fri af gulvet, mens du holder ben og hofter i gulvet. Kig ned, og hold nakke, hoved og krop er i en lige linje. Gentag 12 gange.

Denne øvelse gentages 3 gange.

Varianter:

For at gøre øvelsen sværere kan hænderne anbringes ud for ørene.

En anden variant er, at du løfter fødderne med strakte ben, samtidig med du løfter overkroppen.

Squat

Squat træner forside og bagside af benene, samt sædemusklen.

Udgangsstilling:

Stå med let bøjet ben på gulvet med en hoftebredde imellem fødderne. Ballerne skubbes bagud, ryggen holdes ret, skuldrene sænkes og hovedet på kroppens aksel.

Udførelse:

Knæene bøjes indtil knæhasen danner en vinkel på ca. 90 grader. Her efter vendes der tilbage til udgangspositionen. Gentag 12 gange.

Denne øvelse gentages 3 gange, Tag en kort pause mellem hver gentagelse

Har du smag for fysiske øvelser, og ikke er bange for større fysiske udfordring, så kan Hot Bikram Yoga være yoga formen du søger. Hot Bikram yoga foregår i et rum opvarmet til ca. 40 grader, og består af 26 nøje udvalgte yogastillinger med to åndedrætsøvelser, der udføres i en bestemt sekvens, som bearbejder hele kroppen. Udover at du træner balance, styrke og smidighed, men også større udholdenhed og koncentrationsevne, mentalt som fysisk. Som en ekstra fordel, så hjælper Hot Bikram yoga også med at rense affaldsstoffer ud ad kroppen.

Her kan du læse yderligere om Hot Bikram yoga i Lyngby, men også finde andre øvelser eller yogaformer der passer til dig.